Felismerés

10 éves szakmai tapasztalattal mögöttünk elérkezettnek láttuk az időt, hogy létrehozzunk egy tudásközpontot, melynek köszönhetően saját EEG neurofeedback eszközöket fejlesztünk kreatív ötleteink alapján. Ezekkel bővítjük a szórakoztató programok kínálatát hazai és nemzetközi rendezvényeken.

 

Nem csak kitaláljuk új tudományos szórakoztató eszközeinket, hanem meg is valósítjuk azokat. Természetesen az egyedi ötlet és a látványos megjelenés fontos szempont a kialakításuknál ugyanúgy, mint a “branding”-elés és a cégre szabhatóság. Különleges igényeket is kiszolgálunk, kreativitásunk határtalan.
Mivel az esetek 90%-ban hazánkban még nem ismerik ezeket a különleges, agyhullámmal vezérelt EEG eszközöket, bármely rendezvény központi részévé válnak s igazi látogatói tömeget vonzanak maguk köré.

Neurofeedback technológia

Az EEG Neurofeedback egy olyan technológia, melyet agyunk képességeinek sikeresebb és hatékonyabb kihasználására fejlesztettek ki. Eszközeink lehetővé teszik, hogy megtanuljuk agyunk “tornáztatását” és így működésének jobb kihasználását, hasonlóan testünk fizikai edzéséhez.
A neurofeedback valójában a biológiai visszacsatolás (biofeedback) egyik formája, ami nem más, mint az agyhullámok visszacsatolása. A lényege, hogy általában nem tudjuk megbizhatóan befolyásolni az agyhullámainkat, mivel nem vagyunk képesek tudatosítani őket. Ha azonban látjuk az agyhullámokat a számítógép képernyőjén pár ezredmásodperccel azután, hogy az agy kibocsátotta őket (tudatosíthatóvá vállnak), ezáltal kapunk lehetőséget arra, hogy képesek legyünk befolyásolni és megváltoztatni azokat. Valójában agyhullámaink megfigyelésével alakíthatjuk ki saját magunk leghatékonyabb relaxációs vagy éppen koncentrációs technikáit.
Csúcsteljesítmény eléréséhez együttesen szükséges a teljesen éber és koncentrált elme, valamint a teljesen nyugodt és ellazult fizikai állapot. Profi sportolók, elismert felsővezetők, kivétel nélkül akkor “működnek a legjobban”, amikor elérik ezt az egyensúlyi állapotot.

Agyhullámaink

Az agyhullámtevékenységet Hans Berger, osztrák pszichológus fedezte fel 1908-ban, ő mérte az első elektromos agyhullámot, amit alfa agyhullámnak nevezett el. Mindezt csak 1918-ban publikálta. Ezt követően, a világszerte intenzív kutatómunkának köszönhetően, kimutatták a béta, téta, és delta agyhullámokat is. Az agyhullámok különböző frekvenciákon (hullamsávokon) vannak jelen. A klasszikus megnevezésük az EEG hullámsávok és hertzben (Hz) mérjük őket:

  • Béta és Gamma agyhullámok (12 Hz felett) a mentális, intellektuális aktivitást valamint a koncentrációt jellemzik. Ez alapjában véve az erős figyelem és éberség állapota.
  • Alfa agyhullámok (8-12 Hz) a relaxációval hozhatók összefüggésbe és alapjában véve az agy pihenő állapotát jellemzi, ami egy relaxált, nem elfoglalt, várakozó állapot.
  • Theta agyhullámok (3-8 Hz) az álmodozás állapotát képviselik. A Theta agyhullám aktivitás egy nagyon relaxált, elengedett állapot az éberség és az alvás között.
  • Delta agyhullámok (0.2-3 Hz) a leglassabbak és ezek rendelkeznek a legnagyobb amplitúdóval. Az alvás állapotát jellemzik.
  • Mindannyiunkban állandóan jelen van minden agyhullám egy bizonyos szinten.

Mire használják a neurofeedback technológiát?

Egészségügy

Az EEG neurofeedback eszközök segítenek az epilepsziás betegségek, fejsérülések, tumorok, fertőzések, neurológiai ill. pszichiátriai tünetek felismerésében, leírásában. Az újabban kifejlesztett EEG regisztrálási és értékelési módszerek segítségével lehetőség nyílik az “agy térképezésre”, vagyis az agy működés közbeni, valós idejű állapotának leírására.

Oktatás

Számos nemzetközi tanulmány bebizonyította, hogy azon diákoknál, akik EEG biofeedback tréningen vettek részt, a vizsgáknál jelentős mértékben javultak a hibázási statisztikák és jelentős javulást mutattak a képzelőerőt, zenei képességeket és stilisztikai precizitást igénylő területeken.

Sport

Csúcsteljesítmény eléréséhez együttesen szükséges a teljesen éber és koncentrált elme, valamint a teljesen nyugodt és ellazult fizikai állapot. Sok sportoló, világszínvonalú futball, kosárlabda és jégkorong csapat használja ezeket az EEG neurofeedback eszközöket, hogy javítsa teljesítményét, koncentrációs képességét, csökkentse stressz szintjét, növelje test-tudatosságát.

A játékosoknak a fizikai edzést követően mintegy 20 percet kell a külön számukra előállított,  különböző EEG neurofeedback eszközökkel felszerelt szobában tölteniük, és a mentális edzés során azt gyakorolják, hogy lehetnek minél fókuszáltabbak és fejben saját csúcsteljesítményük legideálisabb agyi állapotára hangolva például egy sorsdöntő gólhelyzetben.

Hétköznapok

Az EEG neurofeedback eszközökön való gyakorlás növeli a fókuszálási és koncentrációs képességet, javítja a memóriát, valamint csökkenti a lobbanékonyságot, feszültséget, idegességet és hangulatingadozásokat. Mindezeket a hétköznapi munkában és a magánéletben is tudjuk kamatoztatni.

Milyen rendezvényekre ajánljuk eszközeinket?

Konferencia, orvos kongresszus

Standaktivitás, road show

Céges rendezvény, karácsonyi party

Fesztivál megjelenés

Vacsora oldalprogramja

Tréning

Ha érdekel az egyedi EEG neurofeedback eszköz fejlesztése vagy kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot!